معمار جوان
دنیایی از معماری و طراحی
درباره وبلاگ


معماری شامل تمام محیط فیزیکی است که زندگی بشری را احاطه می‎کند و تا زمانی که عضوی از اجتماع متمدن هستیم، نمی‎توانیم از معماری خارج شویم، زیرا معماری عبارت است از مجموعه تغییرات و تبدیلات مثبتی که هماهنگ با احتیاجات بشر روی سطح زمین ایجاد شده است و تنها صحراهای دست نخورده از آن مستثنی هستند.

پيوندها
ESTEGHLAL
شهرداری قم
اداره کل میراث فرهنگی استان قم
سازمان نظام مهندسی قم
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان معمار جوان و آدرس memarejavan.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.









ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 24
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 47
بازدید ماه : 312
بازدید کل : 166722
تعداد مطالب : 67
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


آخرین مطالب
ساخت هتل 15 طبقه در 6 روزمطلب ارسالی از SAEED
بررسی رفتار الیاف و تاثیر آن در كنترل ترک هاى بتن / مطلب ازSAEED-
موزه گوگنهایم در بیلبائومطلب ارسالی ازSAEED-01
تصاویر معماری خانه پله ای در ژاپن
تفکر دکوراسیون
خانه Klein Bottle
خانه تخم مرغی-حبابی
اصول نور پردازی فضاهای عمومی
معماري
آشپزخانه های مدرن اروپایی شركت Alno
ایده های نو
اهمیت معماری داخلی در طراحی بیمارستان ها The Primacy of Interior Architecture in Hospitals Design
مركز تجاری – اداری ادن- ممفیس HBG
معمــاری داخلی | بدون شرح
میزهای تلویزیون 2
یونیت های سونا - طرح های نو
فروشگاهنیل بارت- توکيو، ژاپن Neil Barrett Shop
عصر جدید بیمارستانهای "های – تک The New Age of High-Tech Hospitals
بتــن الیافی Fiber Concrete
معرفی سیستم بتنی پیش تنیده Prestressed Concrete Systems
بام سبز Green Roof
کامپوزیت ها Composites
ساختارهای غشايى
ابعاد فضاهای شهری امروز و تاثیر آن بر وجوه مختلف شـهر
آف- گرید سیتی Off-Grid City/Incheon International Urban Design Competition, South Korea-2009
معماری پایدار
انواع سبک های معماری ایرانی
سبک مدرنیسم
شیکاگو از گذشته تا حال !!!!!!!
نماهای کامپوزیت


 
4 / 2 / 1390برچسب:ساخت هتل 15 طبقه در 6 روز , :: :: نويسنده :

خبر ساخت هتل 15 طبقه در چین رسانه های جهان را که به پوشش اخبار اجلاس اقتصادی گروه 20 مشغول بودند را تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، کارگران ساختمانی چینی در شهر «چانگشا» در جنوب شرقی این کشور، موفق شدند هتل 15 طبقه‌ای را ظرف 6 روز بسازند. 

بنابر این گزارش، این رکورد کارگران چینی برای خود ساکنین این شهر نیز عجیب است و بسیاری که مدتی از محل ساخت هتل رد نشده بودند، با تعجب ساختمانی را می‌نگرند که تا چند روز پیش آنجا نبود.

کارگران، این هتل را که گفته می‌شود در برابر زلزله 9 ریشتری نیز مقاوم است، با مواد از پیش ساخته بالا بردند. به عبارت دیگر کارگران در کارگاهی قطعات را ساخته و سپس به محل ساخت هتل منتقل کرده و در آنجا عده‌ای دیگر از کارگزان قطعات را بر روی یکدیگر سوار کردند.
گفتنی است، به رغم سرعت زیاد ساخت و سازها، هیچ کارگری آسیب ندیده و زباله‌های تولیدی نیز بسیار کم بود.

شایان ذکر است، هم اکنون دولت طرح های بسیاری را برای ساخت سریع و ضربتی مسکن به کار بسته است، که در این زمینه پیمانکاران خارجی بسیاری وارد میدان شده و به ساخت مسکن مشغول هستند که ساخت این هتل با این وسعت و مقاوم در برابر زلزله 9 ریشتری میتواند پیام بسیار مهمی برای مسئولان ساخت و ساز مسکن در کشورمان داشته باشد که میتوان از روش های سریع و علمی برای رفع نیازهای کشور استفاده نمود و روش سنتی ساخت و ساز مدت هاست که از رده خارج شده است.

بهتره یک نگاه هم به این بیاندازید

http://www.tabnak.ir/fa/news/130551/ساخت-هتل-15-طبقه-در-6-روز-+-فیلم-و-عکس

 
بتن از سه عنصر اصلى شن و ماسه و سیمان تشکیل شده است که در آن شن و ماسه توسط سیمان به یکدیگر چسبانده می شوند.این ماده ساختمانی داراى مزایا و معایبی است که کاربرد ان را در مواردى لازم و مفید و در موارد دیگر غیر ممکن یا مضر می سازد. از جمله معایب بتن مقاومت کششی بسیار ناچیز آن می باشد که این رفتار ترد و شکننده موجب شکست ناگهانی و فروریختن سازه های بتنی در هنگام زلزله می گردد. مشکل ترد بودن بتن را مى توان با مسلح کردن آن توسط آرماتور هاى فولادى در جهت نیروهای کششى برطرف نمود. اما در موارد متعددی جهت این نیرو های کششی به طور دقیق معلوم نمی باشد. از طرفى در بتن تازه به دلیل جمع شدگی ابعاد بتن تغییر پیدا کرده و ترک هایی به وجود می آیند که نتایج این ترک ها در بتن سبب افزایش نفوذپذیرى، از بین رفتن سطح بتن، خوردگی آرماتورها و کاهش خواص مکانیکی می باشد.

یکی از راه حل های مناسب براى مقابله با این مشکلات استفاده از مقادیر کم الیاف به منظور کنترل رشد ترک وافزایش مقاومت کششى بتن می باشد. کاربرد الیاف بطور فراگیر از اوایل سال1960در کشور هاى صنعتی پیشرفته آغاز شده ودر طی این 4 دهه جنس و شکل الیاف و نحوه ساخت بتن الیافی بهبود یافته و کاربرد ان نیز فزونی یافته است.شاهد تاریخی این فناورى کاربرد کاهگل در ساختمان ها می باشد.در واقع بتن الیافی نوع پیشرفته این تکنولوژی می باشد که الیاف طبیعی و مصنوعى جدید، جانشین کاه و سیمان جانشین گل به کار رفته در کاهگل شده است. الیاف به کار رفته در بتن به جنس های مختلفی نظیر شیشه ، فولاد، کربن، پلی پروپیلن، کولار و غیره تولید می شوند که در این میان الیاف فولادی دارای مزایایی نسبت به سایر انواع می باشد که از جمله این موارد :

1- دارای مدول الاستیسیته و کرنش شکست بالابوده که با توجه به قابلیت شکل گیری مناسب و مقاومت کششی بالا از مناسبترین و اقتصادی ترین نوع الیاف به حساب می آید.

2- بالاترین افزایش را در مقاومت و شکل پذیری بتن ایجاد می کنند.

3- به اشکال ظاهری گوناگون جهت بهبود رفتار بتن قابل ساخت هستند. 

4 - اختلاط آنها با دیگر مواد بتن بسهولت انجام پذیر است.

 
1 / 2 / 1390برچسب:موزه گوگنهایم در بیلبائو, :: :: نويسنده :

فرهنگ‌های ساختمان‌سازی شامل تمام مؤسسات عمومی و فردی است که با آن‌ها سر و کار داشته و به نوعی بر شکل ساختار آن‌ها تأثیر می‌گذارند.

موزه جدید «گوگنهایم» در اسپانیا به صورتی وسیع و گسترده مورد تحسین منتقدان معماری قرار گرفته و به عنوان سازه‌ای منحصر بفرد که اوج خلاقیت معماری در آن به کار رفته، شناخته شده است.

این سازه نشان دهنده این است که در آخر قرن بیستم بالاخره سازه ارزشمندی ساخته شد. این موزه با ظرافت خاص و به یاری خلاقیت بکار رفته در آن، به دنیای اطرافش مرتبط است.

 

این موزه مثالی برای استراتژی اقتصادی امروزی است که شهرهای صنعتی قدیمی مثل «بیل بائو» برای همگن ساختن خود با قوانین جدید فرهنگی، طراحی شدند.

در واقع این عملکرد بخشی از روند سیاسی در جوامع محلی مانند «باسکیوس»، تلاش می‌کنند از هویت خودشاندر اروپا که سنت‌ها و قوانین ملی در آن به سرعت ناپدید می‌شوند، دفاع کنند.

این کار به طراحی و تکنولوژی کامپیوتر بستگی دارد. مؤسسه‌هایی مانند «گوگنهایم» و «گتی» با ارتباط بر قرار کردن به دنیای اینترنتی تجاری، هنر را به صنعتی تجاری تبدیل کرده‌اند.

معماران هم عصر ما، مثل آرشیتکت‌های زمان گذشته برای مفهوم و نماد معماری بیش از خود حرفه معماری اهمیت قائل می‌شوند. این مفاهیم بر ساختار محتوایی ساختمان‌ها و نحوه اداره و رهبری پروژه تأثیر گذاشته و نشانه‌های فرهنگ ساختمان‌های امروزی ما را تشکیل می‌دهند.

مفاهیم مذکور شامل مؤسسات سیاسی، مشتریان، بانک‌ها، مقاطعه‌کاران ، پیش بینی‌کنندگان ارزش ساختمان‌ها، ارزش و قیمت املاک، کارکنان ساختمان‌ها، تجار واحد‌های مسکونی، توسعه‌دهندگان، شرکت‌های بیمه و سایر مؤسسات هستند.

همچنین کاربران ساختمان‌ها، معماران، مهندسان، شرکت‌های مشاور، منتفذان معماری و فرهنگی و حتی مدارس معماری هم در این گروه قرار می‌گیرند.

به عبارت دیگر فرهنگ‌های ساختمان‌سازی شامل تمام مؤسسات عمومی و فردی است که با آن‌ها سر و کار داشته و به نوعی بر شکل ساختار آن‌ها تأثیر می‌گذارند.

بسیاری از معماران از این مفاهیم تأثیر گذار در کارهایشان در راه‌های مشخص و معینی استفاده کرده واستادان معماری وقت خود را مخلصانه در این کار صرف می‌کنند.

مسئله کاملاً واضح این است که پیچیدگی معماری ساختمانهای جدید در دنیای امروزی، به اندازه مؤسسه‌ای که در آن قرار داشته و تصویری که هنرمند خلاق در ذهن مردم بوجود آورده بستگی دارد.

در این حال بسیاری از معماران به اهمیت تشریک مساعی و گرد‌آوری نقطه نظر‌های مختلف در حل مشکلات پی برده‌اند.

در پایان می‌توان گفت که هدف از این مقاله، حضور معماران ساختمان‌ها در فحوای کلام است.

عقیده دست‌اندر‌کاران مجله «آرکیتکچر ویک» بر این است که داشتن چنین دید مؤثری نه تنها تمرینی هم عصر با ماست بلکه به ما نشان می‌دهد چگونه چنین آزمایشی می‌تواند نقش مؤثری در پیشرفت و درک شهرهایی داشته باشد که این هزاران فعالیت مستقل توسط مردم را تحت پوشش قرار داده و ممکن است پیشرفت کنند.



ادامه مطلب ...
 
29 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم


 

 

 

باقی در ادامه مطلب....



ادامه مطلب ...
 
28 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم

مبنای اجراء یک دکوراسیون در محیط بیشتر از آنکه حاصل یک سبک مدل و یا الگوی خاصی باشد بایست زاییده یک تفکر باشد . تفکری که به دنبال اهدافی در محیط اطرافمان باشد که بیش از یک کپی برادری ناقص از یک طرح باشد . ممکن است در یک طرح قسمتی از دکور زیبایی خاصی داشته باشد اما نباید فراموش کرد که عمده جذابیت یک طرح کامل و زیبا بدلیل عناصری است که همگی با هم یک طرح را و یا سبک را بوجود میاورند . اینکه ما بخواهیم با دیدن چند طرح و تلفیقی نا آگاهانه از آنها به طرحی برسیم که هیچ هماهنگی و یکپارچه گی بین عناصر آن دیگر وجود نداشته باشدکاری نادرست است . زیرا یکی از مهمترین خصوصیت یک طرح خوب را برای چه دکوراسیون داخلی و یا دکوراسیون خارجی باید در همخوانی اجزاء آن دکوراسیون و طرح جستجو کرد . تنها یک دکوراسیون با وحدت کامل است که میتواند معنی زیبایی . شکوه و آرامش و یا آنچه هر کس از محیط پیرامونش انتظار دارد را منتقل کند . شاییدکسی دوست دارد در محیطی زندگی کند که به او احساس آرامش بدهد و یا او را به هیجان بیاورد و یا اینکه به او احساس امنیت . شادی . تمرکز دهد شاید باید در محیطی نوعی دکوراسیونی داشته باشیم که افراد در آن احساس بزرگی و شکوه کنند و یا شگفت زده شوند و یا حتی میتوان آنها را سر شوق آورد تا بهتر خرید کنند و یا حتی میتوان با یک دکور افراد را به اشتها آورد . و ..........این همه تنها زمانی اتفاق میافتد که یک طراح در یک دکوراسیون به دنبال تفکری خاص باشد . و با دیدگاهی مناسب کارکرد و نوع انتظار خارج از گیر و دار هر سبک و مدلی در هر طرح خلاقیت را همچون خون در رگهای طرح خود به جریان بیاندازد که به دنبال تفکری خاص در دکوراسیون باشد . اینکه چه تفکری را بر فضا حاکم میکنیم تنها هنر یک طراح است . اینکه چگونه عناصر و متریالها را با هم تلفیق کنیم تا همه آنچه را که نیاز داریم داشته باشیم نکته ایست که ما را از سبک های و مدلها عبور میدهد و طرح های نو زاییده این نوع از تفکر است که ما به آن تفکر دکوراسیون میگوییم .

 

برگرفته از وبلاگ http://3dmax24.blogfa.com

 
27 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم

خانه Klein Bottle با طراحی خارق العاده و غیر معمول بوسیله مهندس معماری بنام Mcbride Charles Ryan طراحی شده . این خانه در جشنواره جهانی معماری در سال ۲۰۰۹ موفق شد با نظر هیات داوران جایزه سال را کسب کند . این اقامتگاه زیبا و پر ابهت در منطقه Rye در استرالیا در محیطی با طبیعت منحصر به فرد و زیبا ساخته شده است . پیچیدگی معماری این بنا با زاویه هایی که بوسلیه کامپیوتر طراحی شده اند طرحی جالب و خاص به این بنا داده اند . همچنین طراحی داخلی در قالب و فرمی از فضای خارجی احساسی ازیک فضای مدرن و با ظرافتهایی خاص را تدائی میکند .

klein bottle house3 1

 

 
26 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم

گاهی اتفاق می افته که آدم از درد مشغله ها و گرفتاری ها آرزوی یک تنهایی یا یک گوشه دنج و راهت می کنه! دور از همه دور از هیاهو و آرامش و آسایش! شاید شما هم گاهی از همین حالت استقبال کردید. این پایین شما یه خونه ایی رو می بینید که شاید بتونه به این آرزوی شما حقیقتی زیبا ببخشه! خونه ایی که 20 متر مربع باشه توش آشپزخونه، حموم و سرویس، فضای خواب و قفسه های کتاب و نشیمن مخصوص به خود!
شرکت DMVA که متشکل از هفت معمار سه تا آقا و چهارتا خانم هستند موفق شده اند که خانه ایی با این خصوصیات بسازند و اسم خانه اشان خانه ی تخم مرغی است! این ساختمان محصول سال 2009 میلادی است و محل احداث هر کجا که شما دوست داشته باشید! حتی پشت وانتتون! این شرکت بلژیکی طرح خود را بعنوان یک خانه یا یک دفتر کار معرفی کرده، پس میشه نتیجه رو اینطور دریافت که طرح معماری زمانی موفق هست که تک کاربردی نباشد! همانطور که بیان شد خانه تخم مرغی دارای حمام ، لوازم آشپزخانه ، روشنایی ، تخت خواب و سوله های گوناگونی برای ذخیره سازی مواد و لوازم و یک وجه بازشو که هنگام ضرورت می توان به صورت اتوماتیک باز شود. از مزایا: 1. قابل حمل بودن 2. مقاوم در برابر عوامل جوی و عوامل تخریبی! و موادی که در ساخت آن استفاده شده عمدی ترینش پلی استر (polyester) البته این طرح یک اسم دیگه ایی هم داره با عنوان حباب یا کامل بگم  که &apos;blob VB3&apos;.

 

برگرفته از سایت www.3dmax24.blogfa.com

 
25 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم
  • مجموعه ورودی
  • ورودی اصلی عموماً بعنوان فضایی معرفی مجموعه مطرح است و با توجه به این مسئله باید قابل رویت بودن و تشخیص آنها از فضای اطراف با سهولت انجام گیرد. بنابراین برای نورپردازی این قسمت عمدتاً از چراغهای پرنور و نورافکن استفاده گردد. استفاده از زاویه تابش مناسب به گونه ای که موجب خیرگی چشم در افراد نگردد و علاوه بر آن در ایجاد زیبایی فضای ورودی نیز موثر باشد، از ویژگیهای نورپردازی این قسمت است.
  • مسیر چند منظوره
  • مقدار نور، زیبایی، فواصل چراغها نسبت به یکدیگر و نسبت به عرض خیابان از جمله مسایلی هستند که اهمیت بسزایی دارند. بوسیله نورپردازی می توان مسیرهای عبور و مرور را طراحی و تعیین نمود. همچنین نور مورد استفاده برای روشن کردن این قسمت بر فضای سبز نیز اثر مستقیم دارد.
  • فضاهای سبز
  • نورپردازی حجم های توده ای از قبیل بته زار و گیاهان می توانند در برقراری ویژگیهای بصری ـ عمومی تاثیر بگذارند و دسترسی بهتر به این گونه فضاها و تسلط بر آنها و همچنین بر وضوح پوشش های گیاهی می تواند موثر باشد, باید توجه داشت که گل، چمن، درخت و گیاهان مختلف به رنگهای گوناگون خودنمایی می کنند و هر کدام از آنها، در روشنایی بخصوص جلوه دارند. بنابراین باید برای روشن کردن آنها از روشهای متفاوتی استفاده نمود. بسیار از گیاهان که در طول روز با نور طبیعی قابل توجه نیستند وقتی در زمینه تاریک نورپردازی شوند منظره جالبی را ایجاد می کنند، درختان بعنوان اعضاء اصلی و حاکم بر فضای سبز هستند، لذا می توانند بعنوان عناصر نوری عظیم مورد استفاده قرار گیرند و بعنوان سطوحی در جهت ایجاد مفهوم بعد، مطرح شوند.
  •  
  •  
  •  
  • باقی در ادامه مطلب.......


ادامه مطلب ...
 
21 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم

مقاومت بتن در برابر فشار بالاست ولی در مقابل كشش ضعیف است. ایجاد پیش فشردگی در بتن با كابل‌های فولادی باعث مي‌گردد بتن همواره در تنش فشاری باقی بماند و در نتیجه میزان باربری آن افزایش خواهد یافت. چون كابلها در حالت فشرده قرار دارند و نیروی کششی را به نیروی فشاری تبدیل مي‌كنند و هیچ ضعفی در مقطع بتن ایجاد نمي‌كنند و بتن فقط تحت بارهای بسیار زیاد به كشش مي‌افتد و ترك نمي‌خورد.
برای پیش فشرده یا پیش تنیده كردن بتن دو سیستم متفاوت وجود دارد. پیش كشیدن و پس كشیدن.

الف- پیش كشیدن
تعداد زیادی از قطعات بتن پیش فشرده، از جمله دال های كف با این روش تولید مي‌شوند. كابل‌ها را به صورت آزاد در داخل قالب قرار مي‌دهند و با دستگاه مخصوص كشش لازم را وارد مي‌كند. بتن‌ریزی را انجام مي‌دهند و به كمك لرزاندن، هوای آن را تخلیه مي‌كند و شرایط لازم برای انجام خودگیری سریع‌تر را فراهم مي‌كنند. طول اضافی كابلها را كه در دو انتها ثابت شده‌اند مي‌برند و بتن را تحت فشار رها مي‌سازند. مانند بتن مسلح پیش ساخته مقطع و محل قرارگیری كابل‌ها براساس بارهای محاسبه شده مشخص و رعایت مي‌شود.


ب‌- پس كشیدن
در روش پس كشیدن، كابل‌ها را در قالب كار،‌ داخل غلاف‌هایی قرار مي‌دهند، بتن‌ریزی را انجام مي‌دهند. وقتی به اندازه كافی خود را گرفت دو سر كابل‌ها را به طرف بیرون مي‌كشند. این كار به وسیله گره‌های مخصوص كه به دو سر سیم‌ها بسته مي‌شوند و پس از قطع شدن كشش محكم مي‌شوند، انجام مي‌گیرد. مزیت پس كشیدن بر پیش كشیدن این است كه مي‌توان آنها را خمیده كرد تا در مسیر تنش قرار گیرند. به این ترتیب مي‌توان بتن را به شكلی ریخت كه كمترین حجم ممكن را داشته باشد.


منبع:
فروتنی، سام، مصالح و ساختمان، تهران: روزنه، 1383

 
20 / 1 / 1390برچسب:, :: :: نويسنده : حسین مقدم

تكنولوژی بتن الیافی نمونه دیگری از كاربرد كامپوزیت ها به عنوان یك فن آوری نوین در صنعت ساخت و ساز می باشد. بدین منظور مطلب حاضر سعی در معرفی این تکنولوژی خواهد داشت.

از جمله مواد جدیدی كه جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز به خود اختصاص داده، افزودني‌های بتن و الیاف تقویت كننده می باشد. استفاده از افزودنی های بتن باعث بهبود خواص مطلوب بتن، همچون مقاومت آن می گردد و در بعضی موارد با كاهش وزن بتن، مصالح بسیار سبكی را فرا راه مهندسین بنا قرار می دهد. بدون بهره گیری از این افزودنی ها بنای برج بزرگ میلاد در شهر تهران امكان پذیر نمی بود. الیاف تقویت كننده نیز از دیگر مواد عصر حاضر هستند كه كاربرد های فراوانی در قسمت های مختلف ساختمان یافته اند. این الیاف كه بیشتر شامل الیاف شیشه، پلی پروپیلن و گاه كربن نیز می شود، در ساخت انواع بتن های الیافی كاربرد فراوان دارد. همچنین از الیاف شیشه می توان در تولید آرماتورهای سبك و بسیار مقاوم در برابر خوردگی بهره برد. این الیاف جایگاه نسبتاً مناسبی در تعمیر بناها و تقویت سازه های صدمه دیده دارند و می توانند مقاومت پیچشی و برشی مناسبی پدید آورند. علاوه بر اینها از ورقه های پارچه‌ای فایبر گلاس نیز در تقویت انواع قطعات ساخته شده از بتن مسلح می توان استفاده نمود.

بتن الیافی در حقیقت نوعی كامپوزیت است كه با بكارگیری الیاف تقویت كننده داخل مخلوط بتن، مقاومت كششی و فشاری آن، فوق العاده افزایش می یابد. این تركیب كامپوزیتی، یكپارچگی و پیوستگی مناسبی داشته و امكان استفاده از بتن به عنوان یك ماده شكل پذیر جهت تولید سطوح مقاوم پرانحنا را فراهم می آورد. بتن الیافی از قابلیت جذب انرژی بالایی نیز برخوردار است و تحت اثر بارهای ضربه ای به راحتی ازهم پاشیده نمی شود. شاهد تاریخی این فن آوری، كاربرد كاهگل در بناهای ساختمان است. در واقع بتن الیافی نوع پیشرفته این تكنولوژی می باشد كه الیاف طبیعی و مصنوعی جدید، جانشین كاه، و سیمان جانشین گل بكار رفته در كاهگل شده است. امروزه با استفاده از الیاف شیشه، پلی پروپیلن، فولاد و بعضاً كربن، تولید انواع بتن های كامپوزیتی در كاربردهای مختلف صنعتی ممكن گردیده و بكارگیری آنها در كشورهای پیشرفته دنیا مورد قبول صنعت ساختمان واقع شده است.
 


موارد استفاده و محدودیت های كاربرد بتن الیافی
هر فن آوری همواره كاربرد ها و محدویت های خاص خود را دارد. بتن الیافی خواص مناسبی همچون شكل پذیری بالا، مقاومت فوق العاده، قابلیت جذب انرژی و پایداری در برابر ترك خوردن را دارا می باشد كه متناسب با آنها می توان موارد كاربرد فراوانی برای آن یافت. بطور مثال در ساخت كف سالنهای صنعتی، می توان از این نوع بتن به جای بتن آرماتوری متداول سود جست. این نوع بتن از بهترین مصالح مورد استفاده در ساخت بناهای مقاوم دربرابر ضربه، همچون سازه پناهگاه ها و انبارهای نگهداری مواد منفجره به شمار می رود و بناهای شكل گرفته از بتن، قابلیت فوق العاده ای در جذب انرژی ضربه دارد. همچنین در ساخت باند فرودگاه ها به خوبی می توان از این نوع بتن كمك گرفت. موارد دیگری از بكارگیری این بتن، ساخت قطعات پیش ساخته ساختمانی همچون پانل ها و یا پاشش بتن روی سطح انحنای یك سازه می باشد. علاوه بر موارد یاد شده می توان از مزایایی همچون عایق بودن سازه در باربر صدا و سرعت بالای اجرا نیز بهره مند گردید.

اما از آنجا كه نحوه قرار گرفتن الیاف داخل بتن، كاملاً تصادفی می باشد، از این بتن معمولاً نمی توان به نحو مطلوبی در ساخت تیرها و ستونها بهره گرفت و در این نوع سازه ها استفاده از روش سنتی و شبكه بندی فولادی به صرفه تر و مناسب تر می باشد. لازم است به این نكته توجه شود كه ناكارآمدی یك تكنولوژی جدید، نباید مانع نادیده گرفتن كاربردهای مناسب و نقاط قوت آن گردد.

  


توجیه اقتصادی بتن الیافی
باید اعتراف كرد كه استفاده از بتن الیافی در همه موارد از بتن سنتی به صرفه تر نمی باشد. اما بر اساس برآورد هایی كه توسط بعضی از متخصصین كشور انجام گرفته است، در جاهایی كه سرعـــت اجرای بالا مدنظر است و یا نیاز به پاشــــش بتن (شات كریت) روی سطوح ویژه ای است، استفاده از این نوع بتن توصیه می گردد.

 

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد